Bingöl'de, İşgaliye Kaldırılarak Park Yapımına Başlandı

Bingöl Belediyesi, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik alan üzerindeki işgaliyeyi kaldırarak, park yapım çalışmalarına başladı.

Bingöl'de, İşgaliye Kaldırılarak Park Yapımına Başlandı
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi sebze hali karşısındaki alanda park çalışması yapıldığı belirtildi.

Çalışma kapsamında oyun gruplarının yerleştirilerek, çit koruma tellerinin çekildiği belirtilen açıklamada, “Parktaki çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Zemin çalışmaları tamamlandıktan sonra aydınlatma, oturma alanları oluşturulacak. İş sezon sonuna kadar parktaki çalışmalar tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” denildi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin yeşil alanlara ayrı önem verdiği belirtilen açıklamanın devamında, “2014 yılından bu yana kent genelinde 40 bin metrekarelik alana sahip 7 park yapıldı. Selahaddin Eyyub-i Mahallesi’nde 52 bin metrekarelik alana sahip ‘Kent Park’ ile Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’ndeki 2 bin metrekarelik parkın tamamlanmasıyla 94 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulmuş olacak. Ayrıca Bahçelievler Mahallesinde arazi sorunun giderilmesiyle bir park yapılacak. Bunların yanı sıra, resmi işlemler tamamlandıktan sonra DSİ parkı da belediyeye devredilecek. Parkın devredilmesiyle birlikte onarım çalışmaları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA