Aşık Mahzuni Çankaya'da Anıldı

Çankaya Belediyesi, Aşık Mahzuni Şerif’i, 77’nci doğum gününde Şinasi sahnesinde düzenlenen bir etkinlikle andı.

Aşık Mahzuni Çankaya'da Anıldı
Aşık Mahzuni Şerif’i, 77’nci doğum gününde Şinasi sahnesinde düzenlenen bir etkinlikle andı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğine gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Mahzuni Şerif’in eşi Fatma Mahzuni ve oğlu Ali Mahzuni, TBMM Başkan vekili Yaşar Tüzün, CHP Genel Başkan Yardımcıları Engin Altay ve Tekin Bingöl, CHP milletvekilleri ve CHP Çankaya Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Çok sayıda vatandaşın izlediği etkinlikte bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Aşık Mahzuni’nin çağımızın Pir Sultan’ı olduğunu söyledi.



Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise yaptığı konuşmada, Çankaya Belediyesinin sanat ve sanatçı dostu bir belediye olduğunu vurgulayarak, yapımı tamamlanan Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nin ardından Ankara’nın en büyük kültür sanat merkezi olacak Atatürk Kültür Merkezi’ni de açmaya hazırlandıklarının müjdesini verdi.

Anma gecesinde Zeynep Halvaşi şef Ali Aykaç eşliğindeki orkestrayla birlikte Mahsuni’nin 6 eserini seslendirdi. Mini konserde en son seslendirilen "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" eserine tüm salon büyük bir coşkuyla eşlik etti.

Konser sonrasında CHP Parti Meclisi Üyesi gazeteci-yazar Ali Öztunç da “Devr-i Mahzuni” isimli kitabını imzaladı.
Kaynak: İHA