Antalya'daki Sel Felaketi

ATSO Başkanı Çetin: 'Olayda can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz'.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde dün akşam saatlerinde meydana gelen yağış ve hortumda zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yağış ve hortumdan bölgede çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yerinin etkilendiğini, ev ve iş yerlerinin zarar gördüğünü anımsattı.

Bölgede yaşayanların üzüntüsünü paylaşan Çetin, "Olayda can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. Afetin en çok zarar verdiği bölge, ülkemizin önemli tarımsal üretim merkezlerinden birisidir. Üreticimizin ayağa kalkabilmesi için devletimizin ve yerel kurumlarımızın konuya hızlıca eğilmeleri gerekiyor. Nitekim Antalya Valimiz Münir Karaloğlu, afetin verdiği zararı tespit etmek üzere hiç vakit kaybetmeden bölgeye gitmiştir. Devletimizin bölgemizde yaşanan afette zarar gören vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin yaralarını sarma yönünde adımlar atması büyük önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kış mevsimiyle birlikte özellikle Batı Akdeniz Bölgesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bu tip afetler yaşandığını ifade eden Davut Çetin, vatandaşların ve üreticilerin bu tür risklere karşı sigorta güvencesi yaptırmaya önem vermeleri gerektiğini de bildirdi.
Kaynak: AA