Antalya'da 'Güven İle Güvenli Sigortalılığa' Etkinliği

Antalya Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürlüğü, Aksu Murtuna Gazi İlkokulu öğrencilerine yönelik "Güven ile Güvenli Sigortalılığa" konulu etkinlik düzenledi.

Okulun salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Aksu Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Duran Celbiş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri Fatih Çakır ve Muammer Türkoğlu katıldı.

Sahte sigortalılığın ve kayıt dışı istihdamın hikayeleştirildiği "Güven ile Güvenli Sigortalılığa" adlı çizgi film gösterildi.

Öğrencilere, sosyal güvenlik eğitim serisinin beşincisi olan "Güven ile Güvenli Sigortalılığa" adlı hikaye kitapları ve eğitim seti hediye edildi.

SGK İl Müdürü Nejat Deniz, yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik bilincini toplumun tüm kesiminde oluşturmak ve kayıt dışı istihdamı önlemenin kurum olarak en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

Deniz, "Öğrencilerimizle birlikte çizgi filmi izledikten sonra görüyorum ki kayıt dışı istihdam ile mücadelede kurumumuza en büyük destek bilgilendirdiğimiz ve bilinçlendirdiğimiz öğrencilerimizden gelecektir. Bilinçlendiğimiz öğrencilerimiz, bugün anne, baba ve çevresindeki büyüklerine kayıt dışı istihdam hakkında rehberlik yapacak, büyüdüklerinde ise kayıt dışına kayıtsız kalmayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA