Alaşehir'de Hastalar Palyatif Bakım Desteğiyle Moral Buluyor

Alaşehir Devlet Hastanesinde 2016 yılı Kasım ayında hizmete giren 13 yataklı Palyatif Bakım Servisinde, tıbben tedavisi mümkün olmayan hastalar son dönemlerini huzur içerisinde geçiriyor.

Alaşehir'de Hastalar Palyatif Bakım Desteğiyle Moral Buluyor
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde devlet hastanesi bünyesinde 2016 yılında hizmet vermeye başlayan Palyatif Bakım Servisi, hasta ve yakınlarından tam not alıyor. Sağlık durumu ağır olan ve tıbben tedavisi mümkün olmayan hastaların son dönemlerini huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla kurulan serviste hasta yakınlarına da büyük destek olunuyor. Sağlık durumu ağır hastaların son dönemlerini rahat geçirmelerini sağlamak ve yakınlarına destek olmak amacıyla açılan “Palyatif Bakım Üniteleri” ile en zor durumdaki hastalar ve yakınları moral buluyor. Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "Palyatif Bakım Servisi önemli bir hizmet alanıdır. Tıbben tedavisi mümkün olmayan, tedavi amaçlı başka yapılabilecek bir çare olmayan hastalarımıza burada bakıyoruz. Palyatif bakım aynı zamanda hastalara psikolojik destek, manevi destek ve eğitim sağlıyor. Burada hastalarımız tedavilerini kontrollü ve bilinçli yapmak, yaşam kalitelerini artırmakla beraber, tedavilerini olurken, refakatçılarına da ilaç kullanımı, hastaların beslenmesi, dinlenmesi gibi değişik alanlarda da eğitim veriyoruz. Servisimizde 13 yatakla birlikte hastalarımızın ve refakatçılarının psikolojik olarak rahatlamaları için meşguliyet odası,içinde televizyon bulunan dinlenme salonu, sohbet etme ve dertleşme amacıyla çok amaçlı salon, girişim ve muayene, ekip odası gibi bölümler bulunuyor. Amacımız serviste tedavi görmesi gereken hastalarımız ve refakatçılarının eğitimi ve bakımlarının desteklenmesidir. Hastanemizde her gün yeni bir hizmetle, hizmet alanımızı ve imkânlarımızı genişletmeye çalışıyoruz. Bu hizmetin burada yapılmasını temin eden Bakanlığımıza, çalışan arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum. Hedefimiz, bir çok hastamızı sağlığına kavuşturmak olacak" dedi.

Palyatif serviste tedavisi sürdürülen hasta Seyit Ali Şencan’ın kızı Tülay Şencan, "Babam 89 yaşında. Böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve sol tarafı felç. Yoğun bakım ünitesinden buraya geldik. Babamın bakıma ihtiyacı var. Kardeşlerimizle beraber evimizde tedavisini sürdürürken durumu ağırlaştı. Yoğun bakımda bir hafta kadar tedavisi sürdükten sonra, palyatif servise geldik. Babam yaşına ve rahatsızlıklarına göre bakımı çok zor olmaya başlamıştı. Ama bu serviste bütün zorluklar, adeta kolaylaştı. Hastane hizmetleri, personellerin yaklaşımları bizleri oldukça mutlu etti. Zaman zaman bu servise geliyoruz. Alaşehir’de böyle bir hizmet verildiği için başta devletimiz olmak üzere Alaşehir Devlet Hastanesi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA