Üreticilerin Sorunları Arınç'a Da İletildi

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter ve Yönetim Kurulu Üyeleri TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ı Ankara’daki ofisinde ziyaret ederek Manisa’nın coğrafi tescil almış ürün üreticilerinin sorunlarını içeren raporu sundu.

Üreticilerin Sorunları Arınç'a Da İletildi
MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Geriter ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretler kapsamında TBMM’ye giderek partilerin liderleri ve milletvekilleriyle bir araya gelen MAGİAD üyeleri, Manisa’nın coğrafi tescil almış ürün üreticilerinin sorunlarını dinleyerek bir rapor hazırladı ve bu raporu Ankara’ya sundu.

Başkan Ömer Geriter ve yönetim kurulu üyeleri bu kapsamda TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ı Ankara Hamamönü ilçesindeki ofisinde ziyaret etti. Arınç MAGİAD’ı, oğlu Ahmet Mücahit Arınç’la karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, “Burası MAGİAD’ın evi” dedi.

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter ise Arınç’a ziyareti kabul ettiği için teşekkür etti.

“İmzamızı atıyoruz ve atmaya hazırız”

Başkan Ömer Geriter ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Manisa Genç İşadamları Derneği olarak, Manisa için yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmanın altına imzamızı atıyoruz ve atmaya hazırız. Gerek spor, gerek siyaset, gerek iş dünyası, gerek sosyal aktiviteler, gerek tarım, gerekse sanayi olsun Manisa’nın adının geçtiği her yerde oluyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Manisa’nın coğrafi tescil almış ürünlerinin üreticileriyle bir araya geldik. Çiftçilerimizin sorunlarını yerinde inceledik ve dinledik. Bunu da bir rapor haline getirdik. Siz devlet büyüklerimize iletiyoruz. Bu kapsamda sizlerin de elinizden gelecek çalışmayı yapacağınızdan şüphemiz yok. Bizleri böylesi güzel çalışma ofisinizde kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.



“Bizlerin eli daha da güçlenmiş oldu”

MAGİAD’ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ettiğini belirten Arınç ise şunları söyledi: “MAGİAD, Manisa’da uzun bir süredir aktif olarak görev yapan bir dernek. Yaptığınız çalışmaları basın yoluyla takip ediyoruz. Bugün burada sizleri görmekten gurur duyuyoruz. Coğrafi tescil çok önemli bir konu. Mesela Manisa üzümünün, İzmir üzümü diye satılması bizleri üzüyor. Manisa’nın geleneksel ürünlerine bir olup sahip çıkmalıyız. Bu kapsamda çıktığınız bu yolda sizlere başarılar diliyorum. İlettiğiniz bu raporla birlikte bizlerin eli daha da güçlenmiş oldu. Bu konuyu yetkili arkadaşlarla paylaşacağım. Burası MAGİAD’ın da evi. Ankara’ya her geldiğinizde burayı kendi eviniz gibi kullanabilirsiniz.”
Kaynak: İHA