Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali'nde 6 Karikatüre Ödül

Adana’da, Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali bünyesinde yer alan ‘Musa Kart Basın Özgürlüğü’ ve ‘Aile’ konulu karikatür yarışmasında dereceye giren 41 eserden 6’sı ödüle layık görüldü.

Başkanlığını Tan Oral’ın yaptığı, Bülent Arabacıoğlu, Hicabi Demirci, İ. Serdar Sayar, Sefa Sofuoğlu, Nuhsal Işın, Ali Raşit Karakılıç ve Mehmet Saygın’dan oluşan jüri sonuçları açıkladı Buna göre, çocuklarda 1. Oktay Bingöl, 2. Gülfiden Özdilek ve 3. Ömer Çam, yetişkinler kategorisinde 1. Ceyla Özcan, 2. Duygu Sarıoğlu ve 3. Sude Nimet Kılıç oldu.

Yurt içi ve yurt dışından karikatürcülerini ağırlayacak olan 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali 17 Kasım Cuma günü öğlen 14.00’te Çukurova Belediyesi’nde imza, sergi ve söyleşilerle başlayıp 18 Kasım’daki sergiler, söyleşiler, ödül töreni ve Sunay Akın gösterisiyle devam edecek, 20 Kasım’daki ‘Çizerler okullarda’ etkinliği ile noktalanacak. Ödül törenine karikatürcü Tan Oral ile birlikte katılacak olan Cumhuriyet Gazetesi çizeri Musa Kart, adına düzenlenen ‘Musa Kart Basın Özgürlüğü’ ödülünü 4 bin TL, 3 bin TL ve 2 bin TL olarak takdim edecek, çocukların bilgisayarlarını ise Başkan Soner Çetin ve jüri başkanı verecek.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali için, “Bir yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımız sayesinde sergileri, söyleşileri, gösterileri, sunumları, yarışmaları ve çizim atölyeleri ile müthiş bir program hazırladık. Diyebilirim ki Adana Adana olalı tarihinde böyle bir karikatür festivali görmedi. Tüm Adanalıları, sanatçıları, ressamları, filozofları, resim öğretmenlerini, kültür-sanat dostlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA