Türkiye'nin Yöresel Lezzetleri Diyarbakırlılarla Buluştu

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde, 81 ilden yaklaşık 300 çeşit ürünün yer aldığı 'Yöresel Lezzetler Festivali' düzenlendi Festival Koordinatörü Hisahmioğlu: 'Halkımızın yoğun bir ilgisi var. Bu ilgi katılımcıları da mutlu etti'

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde, 81 ilden yaklaşık 300 çeşit ürünün sergilendiği "Yöresel Lezzetler Festivali" düzenlendi.

Merkez Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen festivalde, Türkiye'nin dört bir yanından yöresel lezzetlerin tanıtımı yapılıyor.

Kentte vatandaşların büyük ilgi gösterdiği festival, 19 Kasım'a kadar devam edecek.

Yöresel Ürün Festivali Koordinatörü Mezopotamya Kültür ve Turizm Başkanı Ahmet Hisahmioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ilde düzenlenen bu festivali farklı illerden getirdikleri yöresel ürünlerle Diyarbakır halkının beğenisine sunduklarını söyledi.

Birçok firmanın kendi ürünlerini Diyarbakırlı vatandaşlara tanıtma fırsatı bulduğunu anlatan Hisahmioğlu, "Halkımızın yoğun bir ilgisi var. Bu ilgi memnuniyet verici. Halkımızın bu sıcak ilgisi katılımcıları da mutlu etti. Türkiye'nin her bölgesinden gelen katılımcılarımız var." dedi.

- "Diyarbakır'ı çok sevdim"

Balıkesir'den gelen Vedat Bahadır, ilk kez Diyarbakır'ı gördüğünü belirterek, Diyarbakırlıların yöresel lezzetleri tatmalarını istediklerini dile getirdi.

Festival kapsamında kente gelenlerin çok memnun olduğunu ifade eden Bahadır, "Herkes bizi çok iyi karşıladı. Misafirperverlikleri çok iyi, Allah razı olsun onlardan. Başta buraya gelince insan tereddüt ediyor ama gelince işler değişiyor. Güzel bir şehir ve yaşanılacak bir yer. Diyarbakır'ı çok sevdim." diye konuştu.

Bahadır, kentin huzur dolu olduğunu aktardı.

Erzurum'dan gelen Numan Kargı da festival vesilesiyle Türkiye'nin birçok iline gittiklerini söyledi.

Diyarbakır'a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kargı, festivalde vatandaşlara Erzurum'un cağ kebabını sunduklarını belirtti.

Ürün almaya gelen vatandaşlar ile sohbetlerinin çok sıcak geçtiğini aktaran Kargı, Diyarbakırlı vatandaşların çok misafirperver olduğunu vurguladı.

Kargı Diyarbakır'da umduklarının fazlası ile karşılaştıklarını belirterek, "Diyarbakır gerçekten Doğu'nun Paris'i. Her çağırdıklarında Diyarbakır'a geliriz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar da Türkiye'nin farklı yörelerine ait lezzetleri tatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA