Terme Belediyesi'nin Çalışmaları

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün hizmet alımı yapmadığı, 2 yılda belediye bütçesine 4 milyon lira tasarruf sağlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çay Mahallesi sınırları içinde 5 bin metrekare alan üzerinde Temizlik İşleri Şantiyesi kurduklarını, 21 araç ve 70 personelle hizmet verdiklerini vurguladı.

"2014 yılından itibaren Temizlik İşleri Şantiyesi'ne araç ve ekipman desteği olmak üzere 3,5 milyon liralık yatırım yaptık." diyen Kul, bunların içinde modern çöp toplama araçları, konteyner yıkama aracı, vakumlu süpürge, yol süpürgeleri, kamyon, traktör gibi araçların yer aldığını aktardı.

Temizlik araçlarının merkezi caddelerde günde 4-5 sefer yaparak günlük 60-70 ton çöp topladığını aktaran Kul, diğer belediyelerde temizlik işlerinin genellikle hizmet alımı yöntemi ile yaptırıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye’de birçok belediye temizlik işleri konusunda hizmet alımı yöntemini seçiyor. Göreve geldiğimizde ilçemizde de temizlik işleri hizmet alımı şeklinde yapılıyordu. Fakat biz bunun yerine kendi şantiyemizi kurarak çalışmalara başladık. Bu alanda şantiye için harcadığımız paralar belediyemize ekipman olarak kalırken aynı zamanda da hizmet alımı yapmayarak 2 yılda 4 milyon lira tasarruf sağladık. Sağlanan bu tasarrufu da Termeli vatandaşlarımıza farklı hizmet noktalarında harcadık."

Kaynak: AA