Tekirdağ'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümü, Süleymanpaşa ilçesi Valilik önü Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

Tekirdağ'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu
Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 8’inci Mekanize Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tugay Komutanı Karslı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak başta olmak üzere birçok kurum ve parti temsilcisi anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmasında, “Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, güzel Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde sevgi saygı ve şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Türk milletini en karanlık çağını yaşadığı işgal yılları sizin başlattığınız milli mücadele ve şanlı kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı sayesinde son bulmuştur. Zor şartlarda var oluş mücadelesi veren milletimiz, düşmanların vurmak istediği zincirleri kırarak sizin önderliğinizde özgürlük ve bağımsızlığını kazanmıştır. Vatanımızın ve Cumhuriyetimizin sahip olduğumuz en değerli bilinciyle gururlu, onurlu ve coşkulu bir şekilde 13 Kasım kurtuluş günümüzü kutluyoruz. İlke ve devrimlerinizin ışığında bize armağan ettiğiniz, bu güzel vatana sahip çıkarak sağlam adımlarla mutlu yarınlara doğru ilerlemeye devam etmekteyiz. Cumhuriyet sevdalısı ve yurtsever Tekirdağ halkı adına ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkaracağımıza söz veriyorum. Başta şahsınız olmak üzere silah arkadaşlarınızı ve canlarını vatanı uğruna feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet saygı ve şükranla anıyorum ruhları şad olsun“ dedi.

Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Lisesi bando ekibinin gösterisiyle tören sona erdi.
Kaynak: İHA