Sivas'ta Teknik Atölye Sevinci

Sivas Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezine dünya standartlarında teknik atölye yapılacağı bildirildi.

Sivas Elektrikçiler Odası Başkanı Sadi Aytak ve Sivas Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Koç, ortak basın toplantısı düzenledi.

Aytak, kısa süre önce Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiklerini ve kendisine çıraklık ve mesleki eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları aktardıklarını söyledi.

Yaşanan teknik eleman sıkıntısına çözüm olacak birçok kanun ve yönetmelik değişikliğinin yapıldığını, diplomalı işsizler yerine yetişmiş kalifiye elemanlar mezun etmek için gayret sarf edildiğini belirten Aytak, şunları kaydetti:

“Meslek Lisesi Memleket Meselesi sloganıyla yapılan çalışmaların ülkemize hayırlar getireceğine olan inancımızı her zaman vurguladık. Bütün çabaların, geleceğin teminatı olan gençlerimizin aranan nitelikli eleman vasfı ile meslek liselerinden ve çıraklık eğitim merkezlerinden birer usta olarak mezun olacağına dair umutlarımızı, Sayın Bakanımıza ziyaretimizde bir kez daha gördük ve ümitlerimizi kat ve kat artırdık."

Koç ise verdiği desteklerden dolayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a teşekkürlerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Yapmış olduğumuz ziyarette ilimiz Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezine ek bina olarak, teknik donanımı dünya standartlarına sahip bir teknik atölye yapılması için gerekli talimatlar ve ödeneklerin yapıldığı bilgisini de sizlere büyük bir heyecan ve mutlulukla bildiriyoruz. Çabalarımız ve Sayın Bakanımızın talimatıyla teknik atölye inşaatı için 600 bin lira ödenek İl Özel İdaresi bütçesine aktarılmış olup, bir an önce inşaatın başlatılması için çalışmalarımızı ilgili kurumlarla koordineli olarak yürütmekteyiz."

Kaynak: AA