Şişecam Bursa'ya Lise Yapacak

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Kırman:'Üretim faaliyetlerinde bulunduğumuz tüm coğrafyalarda sadece ekonomik değer yaratmıyoruz, aynı zamanda topluma katkı sağlamayı da önceliklerimiz arasında görüyoruz'.

Şişecam Topluluğunun düz cam ve cam ambalaj tesislerinin yer aldığı Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yapacağı Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin protokolü imzalandı.

Valilik binasında düzenlenen törende konuşan Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, 22 bine yakın çalışanı, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir topluluk olduklarını söyledi.

Kırman, dünyada cam ev eşyasında 3'üncü, cam ambalaj ve düz camda 5'inci büyük üretici konumunda olduklarını belirterek, krom kimyasallarında dünya lideri olmalarının yanı sıra dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer aldıklarını kaydetti.

Topluluğun tüm paydaşları için değer yaratma anlayışıyla yoluna devam ettiğinin altını çizen Ahmet Kırman, şöyle konuştu:

"Topluluk olarak sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda gelecek kuşaklara uzun vadeli değer katarak, etkin bir paydaş olmayı hedefliyoruz. Üretim faaliyetlerinde bulunduğumuz tüm coğrafyalarda sadece ekonomik değer yaratmıyoruz, aynı zamanda topluma katkı sağlamayı da önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bu kapsamda sosyal sorumluluk anlayışıyla geleceğin güvencesi olan çocuklarımız ve gençlerimize destek olmaya, başta ülkemiz olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda eğitim altyapısına katkı sağlamaya çalışıyoruz."

Kırman, imzalanan protokol kapsamında hayata geçecek Yenişehir Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ülkenin vasıflı teknik personel ihtiyacı açısından önem taşıdığını anlatarak, "Geçtiğimiz yıllarda İçel Valiliği tarafından yürütülen Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi'ne İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasını yaptırarak destek vermiştik. Bugün de Bursa Yenişehir'in eğitim altyapısına katkı sağlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Vali İzzettin Küçük ise hayırseverler tarafından Bursa'da şu ana kadar 22 okul yapıldığını dile getirerek, "Bu okul hayırseverler tarafından ilimize kazandırılan 23'üncü okul olacak. Yaklaşık 16 ayda tamamlanacak. Eğitime verdikleri destek için kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Kaynak: AA