Sarıkamış'taki Darbe Girişimi Davası

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, FETÖ darbe girişimine katıldıkları öne sürülen tutuklu sanıklar eski astsubay Saygılı ve sözleşmeli er Yavaş ile 14 tutuksuz sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddia edilen tutuklu eski astsubay Hanifi Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında, FETÖ'nün darbe girişiminde 9. Komando Tugayı 2. Komando Tabur Komutanlığı 2. Komando Bölüğünde görevli olan tutuklu sanıklar eski astsubay Hanifi Saygılı ve sözleşmeli er Ercan Yavaş ile tutuksuz 14 sözleşmeli er hazır bulundu.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmaya, sanık avukatları ve yakınları da katıldı.

Duruşma, kimlik tespiti yapılan sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Davanın iddianamesinde, 2'si tutuklu 16 sanığın, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA