OMÜ'nün Ürettiği Ballar Kapış Kapış

SAMSUN – Oldukça kaliteli bir bal üretimi yaptıklarını belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, OMÜ’nün ürettiği 3 ton baldan sadece 200 kilo kaldığını söyledi.

OMÜ'nün Ürettiği Ballar Kapış Kapış
OMÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Arıcılık Birimi tarafından üretilen süzme çiçek balları yaklaşık 2 ayda vatandaşlar tarafından tüketildi. Bu yıl arılar, iyi tarım uygulamalarının yapıldığı Sivas’ın Kangal ilçesinin bin 900 rakımlı Mühür Kulak köyünde toplandı. Kekik ve çörek otu gibi çeşitli çiçekler bakımından oldukça zengin olan bölgede 3 ton saf çiçek balı üretimi yapıldı. Kilosu 65 liradan satılan ballar vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü.

“Kaliteli ballarla yarışabilecek bir balımız var”

Konuyla ilgili bilgi veren OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, “OMÜ Ziraat Fakültesi olarak vatandaşlarımıza birinci sınıf bal üretmenin tatlı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitenin birinci görevi araştırma yapmak ve vatandaşlarımıza daha kaliteli ürünler sunmak. Biz de bu noktada önderlik yaptığımızı düşünüyoruz. Balımızdan tadan insanlar oldukça memnun. Fakültemiz, birinci sınıf, organik ve şekersiz bir bal üreterek halkımızın hizmetine sunduk. Yoğun bir rağbet gördük. Ürettiğimiz 3 ton baldan 200 kilo kadar kaldı. Kısa sürede çoğu vatandaşlarımız tarafından tüketildi. İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu şekilde üretimlerimizi gerçekleştirip, diğer üreticilere de rehberlik ederek halkımıza daha iyi hizmetler sunacağız. Her balın, her floranın kendine özgü bir özelliği var ama kalite ve nitelik yönünden en tanınmış ballarla bile yarışabilecek bir balımız var” dedi.

Kaynak: İHA