Nilüfer'de 'Zeytin Buluşması'

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Büyükbalıklı Zeytin Buluşması’nda üreticiler tüketicilerle buluştu.

Nilüfer'de 'Zeytin Buluşması'
Renkli görüntülerin yaşandığı buluşma ilgi gördü. Bu tür buluşmaları düzenleyerek kırsaldaki üreticiye destek vermek istediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, zeytin üretiminin Bursa için önemine dikkat çekti. Anadolu’nun, zeytinin anavatanı olduğunu söyleyen Bozbey, “Bu topraklarda, zeytin sofraların baş tacıdır. Ülkemizde dikili 170 milyon adet zeytin ağacı ile dünyada ikinci sıradayız. Buna rağmen, gerek sofralık zeytin gerekse zeytinyağı tüketiminde, çok gerilerdeyiz. Halbuki zeytin ve zeytin yağının insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu artık bütün dünya biliyor. Sağlıklı yaşamak için zeytin ve zeytin yağı tüketimimizi artırmalıyız” dedi.

Binlerce yıllık zeytin ağaçlarının Anadolu’nun kültür mirası olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “İşte bu anlayışla zeytinciliğe sahip çıkmak hepimizin görevidir. Zeytin, Anadolulu için kutsal bir ağaçtır ve inanılır ki zeytini ağlatan ağlar” diye konuştu.

2. Büyükbalıklı Zeytin Buluşması’nda çeşitli faaliyetler düzenlendi.

Şef Emre İdrisoğlu, “Zeytinli Tarifler” adlı bir atölye çalışması yaptı. İdrisoğlu, “Zeytin nasıl yapılır?”, “Zeytinli ekmek ve kahvaltılık zeytin sosları” ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Ayrıca “Zeytin Yağlı Sabun Atölyesi” ve “Fotoğraf Sergisi” de büyük ilgi gördü.

‘Zeytinli Lezzetler Yarışması ve En İyi Zeytin Üreticiliği Yarışması’nda da büyük heyecan yaşandı. Jüri üyelerinin büyük titizlikle puan verdiği yemek yarışmasında zeytinli baklava ile Serpil Bay birinci, zeytinli muska tatlısı ile Sevil Bay ikinci, zeytinli ayva tatlısı ile Selda Bayram da üçüncü oldu.

En İyi Zeytin Üreticiliği Yarışması’nda birinci Seyit Uşak, ikinci Süleyman Yavuz olurken, üçüncülüğü de Behiç Uşak aldı. Dereceye girenlere ödüllerini CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Pelin Sevgi verdi. Topluluk ile birlikte halay çeken vatandaşlar büyük coşku yaşadı. Nilüfer Roman Orkestrası da seslendirdiği eserlerle katılanlara eğlenceli anlar yaşattı.
Kaynak: İHA