Müslümanların Kurduğu Partiden Aday Ünlü Komedyene Ölüm Tehdidi

Danimarka'da, Müslümanların kurduğu Ulusal Partiden belediye seçimlerinde aday olan ünlü komedyen Amin Jensen, ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Danimarka’da ünlü komedyen Amin Jensen, yerel seçimlerde Müslümanlar tarafından kurulan Ulusal Partiden (Nationalpartiet) aday olduğu için ölüm tehdidi aldığını söyledi.

Danimarka basınına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jensen, 21 Kasım’da gerçekleşecek mahalli seçimler için başkent Kopenhag’ın banliyölerinden Hvidovre Belediyesi Meclis Üyeliği için Ulusal Partiden adaylığını koyduğunu anımsattı.

Adaylığını açıklamasının ardından nefret söylemleriyle karşı karşıya kaldığını belirten Jensen, sosyal medya hesabı üzerinden gönderilen mesajlarda "vatan haini" olmakla itham edildiğini, eleştirilerin temelinde Ulusal Partinin Danimarka’da İslam’ın yaygınlaşmasına hizmet ettiği iddiasının bulunduğunu ifade etti.

Amin Jensen, kendisinin de Ulusal Partiye katılarak İslam’ın Danimarka’da yaygınlaşmasına vesile olduğu iddiasıyla ölümle tehdit edildiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Benim de çocuklarım var ve bir psikopat tarafından ölümle tehdit edilmek hiç hoş değil. Tehdit edildiğimde hiçbir şey yapamıyorum. Biber gazı bile alamıyorum. Korunmaya ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.”

Danimarka yasalarına göre ülkede biber gazı kullanımı ve satışı yasak.

Durumu polise bildirdiğini aktaran Jensen, polisin şikayeti işleme almasına rağmen “imkanları olmadığını” belirterek, şikayetle ilgili adım atmadığını söyledi.

Siyasete atılmadan önce partileri araştırdığını ifade eden Jensen, en çok Ulusal Partiden etkilendiğini, bu yüzden bu partiden aday olduğunu vurguladı.

Jensen, kendisinin bir ünlü olarak siyasete girmesinden dolayı çoğu insanın provoke olmuş olabileceğini kaydetti.

- 10 binden fazla aday yarışacak

Danimarka’da 21 Kasım’da gerçekleşecek yerel seçimlerde 9 bin 559 aday belediye meclislerinde, bin 377 aday da bölge idarelerinde görev almak için yarışacak.

2014 yılında 3 Pakistanlı kardeş tarafından kurulan Ulusal Parti, ilk defa mahalli seçimlerde yer alacak.

Kaynak: AA