Mısır Dışişleri Bakanı Şukri BAE'de

Şukri, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ile bir araya geldi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Şukri, 6 Arap ülkesini kapsayan turunun dördüncü durağı BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye ulaştı.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ile bir araya gelen Şukri, başta Lübnan'daki durum, Yemen'den Suudi Arabistan'a atılan balistik füze ve Bahreyn'de petrol boru hattında meydana gelen patlama olmak üzere çeşitli bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Görüşmede Şukri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Arap ülkelerindeki son durumlar, ikili ilişkiler ve koordinasyonla ilgili mesajını iletti.

Şukri, Mısır'ın Arap milli güvenliğini savunma ve bölgedeki krizlerin siyasi çözümlerle aşılması konusundaki tutumunun sabit olduğunu belirtti.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed de iki ülke arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu, BAE'nin Mısır'la iş birliği ve koordinasyona önem verdiğini aktardı.

Üç günlük Arap ülkeleri turuna dün başlayan Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, BAE'den önce Ürdün, Bahreyn ve Kuveyt'i ziyaret etmişti. Şukri'nin BAE'deki temaslarının ardından Suudi Arabistan ve Umman'a gitmesi bekleniyor.
Kaynak: AA