Midyat'ta Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara

Mardin’in Midyat ilçesinde Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı (ÇOGEP) projesi kapsamında 97 öğrenci İstanbul’da geziye katıldı.

Midyat'ta Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara
Midyat Kaymakamlığının desteği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Koordinesinde düzenlenen proje ile belirlenen 97 öğrenci geziye gönderildi. Midyat ilçesinden 2 otobüs ve 1 minibüs ile 97 öğrenci ve 10 görevli personel karayolu ile Diyarbakır Havalimanına uğurlandı. Diyarbakır’a ulaşan öğrenci kafilesi uçakla İstanbul’a uğurlandı. Gezi esnasında Panorama 1453, Miniatürk, Sultan Ahmet Camisi, Dikilitaş, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi’ni gezen öğrenciler daha sonra Tekne ile Boğaz turu, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Süleymaniye Cami, Topkapı Sarayı’nı gördükten sonra Yenibosna’da sinemaya gitti.

4 günlük gezi esnasında öğrencilere vatan, millet, devlet sevgisi anlatılıp, okul, çevrelerinde madde bağımlığı olan gençlere karşı uyarılar yapıldı. Bu konuda emniyet mensuplarına yardımcı olmaları istenilen öğrenciler bilgilendirilip irtibat numaraları verildi.

Kaynak: İHA