Kuzey Kore'den Güney Kore'ye Sığınmak İsteyen Askere Kurşun

Kuzey Koreli bir asker, sınır bölgesi Panmunjom’da ateşkes alanı olan Silahtan Arındırılmiş Bölge’den geçerek Güney Kore’ye kaçarken vuruldu.

Silahtan Arındırılmış Bölge Genel Sekreteri, Güney Kore’ye kaçan bir askerin silahtan arındırılmış bölge Panmunjom üzerinden Güney Kore’ye kaçtığını söyledi.

Genel Sekreter, askerin Kuzey Kore kuvvetleri tarafından kaçtığı sırada vurulduğunu bildirdi. Askeri bir yetkili, "Bugün öğleden sonra Kuzey Koreli bir asker, Silahtan Arındırılmış Bölge’nin kuzey tarafındaki askeri karakoldan Güney Kore yönüne geçti. Askerler, kaçan askeri Güney Kore sınırları içerisine aldı” dedi Yetkili, Kuzey Koreli askerin dirseğinden ve omuzundan ağır yaralandığını, Silahtan Arındırılmış Bölge’nin Güney sınırına yaklaşık 50 metre kala kanamadan dolayı bayıldığını söyledi.

Kimliği bilinmeyen Kuzey Koreli askerin BM ordusuna ait bir helikopterle Güney Kore’de götürüldüğü bir hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Askerin hayati tehlikesi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Olay sonrasında Güney ve Kuzey Kore arasında silahlı bir çatışma yaşanmadığını belirtilirken Güney Kore ordusu, Kuzey Kore’nin asker kaçırma provokasyonuna karşı alarm seviyesini yükselttiği bildirildi.

Kaynak: İHA