Karacabey Ziraat Odası'ndan 800 Bin Liralık Hibe

Karacabey Ziraat Odası, 85 mahalleye, 800 bin lira değerinde toplam 200 adet hibe ekipman dağıtımı yaptı.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinden bu yana köylerin ihtiyaç durumuna göre ekipman dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Erdem, 85 mahallede bulunan çiftçilere toplam 200 adet hibe ekipman dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Ekipmanlarımızı dağıtırken mahallemizin ihtiyaç durumuna göre hareket ettik. Domates karık makinesi, ceviz soyma makinesi, demir merdane, kaymak kırma, mısır baskı mibzeri, buğday ekim mibzeri, sıra arası mısır sürme makineleri ve salça makineleri gibi ekipmanlar dağıttık." dedi.

Çiftçilerin dışında Karacabey'de bulunan 3 kadın kooperatifine de yardım ettiklerini ifade eden Erdem, kadın kooperatiflerine hamur karma makinesi, salça makinesi, derin dondurucu, fırın ve yayık hibe ettiklerini belirtti.

Dağıttıkları ekipmanların ekonomik değerinin yaklaşık 800 bin lira olduğunu dile getiren Erdem, "Karacabey Ziraat Odası'nın üyelerinin aidatlarını topluyoruz. Yani, onlara ait olan bir şey. Biz bu aidatları emanet olarak kabul ettik. Bu emanete sahip çıkarak bu paraları biriktirdik. Onlara ait olan bu paraları, hizmete döndürdük. Burada en büyük desteği çiftçilerden aldık ve almaya da devam ediyoruz. Meclis arkadaşlarımız ve oda personelimizle uyumlu olarak çalışıyoruz. Bu ekipman dağıtımımız ve hizmetlerimiz artarak devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA