Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayda Değerlendirildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı üzerine kamu kurumları tarafından oluşturulan kurul tarafından çalıştay düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayda Değerlendirildi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2016 – 2020)’ çerçevesinde oluşturulan şehir çapındaki teknik kurullar, ülke genelinde çalışma toplantıları düzenleyerek plan üzerine yapılabilecekleri istişare ettiler. Bu kapsamda Kırıkkale’de de iki günlük ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’ düzenlendi.

Düzenlenen çalıştayda açıklamalarda bulunan Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hatice Uğurlu, “Kadınlar uzun yıllara dayanan mücadelesi sonrası bugün artık kadına yönelik şiddetin önemli bir insan hakkı olduğu yaygın biçimde kabul edilmektedir. Devletler giderek artan bir oranda, kadınların ayrımcılığa ve şiddete uğramadan yaşama hakkını güvence altına almaktadır. Türkiye’de 1980’lerden itibaren taraf olunan uluslararası sözleşmeler, yasal düzenlemeler, şiddeti önlemek amacıyla oluşturulan mekanizmalar başta olmak üzere kadına yönelik şiddetin önlenmesi yönünde önemli adımlar atılmıştır. Çok katmanlı ve çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının ön koşullarından biri de ulusal düzeyde izlenen şiddetle mücadele politikaların yerel düzeyde, yerelin ihtiyaçları, öncelikleri ve kaynakları temelinde desteklenmesidir” dedi.

Ayrıca düzenlenen çalıştaya Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan da katıldı.

Kaynak: İHA