Jandarmadan Okul Servislerine Sıkı Denetim

Muğla’nın Fethiye İlçesinde jandarma timleri sorumluluk bölgesinde bulunan okul servis araçlarını denetledi. Kurallara uymayan araç sürücülerine ceza kesildi.

Jandarmadan Okul Servislerine Sıkı Denetim
İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte taşımalı sistemle öğrenci taşıyan servis araçlarında öğrencilerin huzur ve güvenli bir şekilde okula gidip gelmelerini sağlamak amacıyla sıkı denetimlere başladı.

Jandarma ekipleri, ilçenin taşımalı eğitim verilen mahallelerdeki okullarda öğrenci taşıyan servis minibüslerini durdurup evraklarına bakıyor araçları kontrol ediyor. Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen denetimlerde öğrencilerin daha güvenli bir ortamda okullarına oradan da tekrar evlerine ulaşmasını sağlamak amaçlanıyor. Sürdürülen denetimlerde kurallara uymayan servis sürücülerine gerekli cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Ekipler, yaptıkları denetimlerde; okul servis araç şoförlerine; özellikle emniyet kemeri kullanımı, öğrenciler ile birlikte başka yolcu taşınmaması, okul öncesi eğitimde ve ilköğretim öğrencileri için rehber personel bulundurmaları ayakta fazla yolcu-öğrenci taşınmaması, öğrenciler ile diyalog ve davranış şekilleri ile indirme bindirme kurallarına dikkat etmeleri konularına ağırlık verilerek, kurallara uymayan servis şoförlerine ceza kesilip, uygunsuz durumda bulunan bazı okul servis araçları trafikten men edildi. Jandarma trafik yetkilileri okullar kapanıncaya kadar, kontrollerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.
Kaynak: İHA