İran İle Yapılan Nükleer Anlaşma

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel:'(İran ile yapılan nükleer anlaşma) ABD bu anlaşmayı sorgulamak istiyor, hatta sorgulamaya başladı bile. Avrupa'nın, anlaşmanın yürürlükte kalması yönünde ilgisi var'

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Avrupa ülkelerinin, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın yürürlükte kalmasını istediklerini söyledi.

Gabriel, Brüksel'de yapılan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, bugün ele alınacak konulardan birinin İran'ın nükleer silah yapmasını engelleyen anlaşmanın korunması olduğunu belirtti.

ABD'nin bu anlaşmayı söz konusu ettiğine işaret eden Sigmar Gabriel, "ABD bu anlaşmayı sorgulamak istiyor, hatta sorgulamaya başladı bile. Avrupa'nın, anlaşmanın yürürlükte kalması yönünde ilgisi var." ifadelerini kullandı.

Gabriel, bugün İngiliz ve Fransız mevkidaşlarının yanı sıra AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile söz konusu anlaşmanın yürürlükte kalması için ABD ile nasıl bir görüşme içine girebileceklerini ve İran'ın bölgesindeki rolünü ele alacaklarını kaydetti.
Kaynak: AA