İnegöl'de 'İstihdam Fuarı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017’yi “istihdam seferberliği” yılı olarak ilan etmesiyle İnegöl Türkiye’de ilçeler arasında bir ilke imza atacak. İnegöl Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İş-Kur ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle “İstihdam Fuarı” düzenlenecek.

İnegöl'de 'İstihdam Fuarı'
İşsizliğin neredeyse sıfır olduğu İnegöl’de yapılacak İstihdam Seferberliği Buluşması 24-25 Kasım tarihlerinde Kültür Park Belediyespor salonunda gerçekleştirilecek. İşe ihtiyacı olan vatandaşlar, farklı sektörde faaliyet gösteren 34 firmanın standında bilgilendirilecek. İşsizler kendilerine uygun işi birkaç adımda bulabilecek.

Belediye encümen salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, “24-25 Kasım tarihlerinde yapılacak olan İnegöl İstihdam Seferberliği Buluşması işsizliğin daha da azalmasına vesile olacak. Bu, ilçeler nezdinde yapılan Türkiye’deki ilk fuar. Dolayısıyla bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, “İnegöl, Türkiye’nin, Marmara bölgesinin çok önemli bir sanayi şehri. Üç tane organize sanayi bölgesi ve bir tane de kurulması planlanan ıslah organize sanayi bölgesi olan, çok dinamik bir yerleşim yeri. İnegöl’deki işsizlik oranı Türkiye’nin çok altında, hızlı yatırım yapan, hızlı sanayileşen ve hızlı büyüyen bu yerleşim yerinde her zaman kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinden göç alarak bu istihdam açığını kapatmaya çalışıyoruz. Bu 24-25 Kasım tarihinde yapacağımız işçi işveren buluşmasında sanayici, yatırımcı ve üreticinin aradığı istihdamın da sağlanacağı bir organizasyon olacak. Sadece İnegöl değil, Domaniç’i Pazaryeri’ni, Yenişehir’i, yani İnegöl’ün çevresindeki diğer yerleşim yerlerini de bu işin içine almalıyız diye düşünüyorum. Ben işçi-işveren buluşması olarak nitelendirdiğim bu organizasyonun iyi neticeler vereceğini şimdiden görüyorum. Bu hem işçi arayan yatırımcı işadamı için hem de iş bulmada zorlanan işçi için fevkalade bir buluşma olacak” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban da, “İnegöl’ümüzün işsizlik konusunda pek çok şehirden iyi durumda olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. İnegöl’ümüz ekonomisiyle, gelişmişlik seviyesiyle pek çok ilden ileri durumdadır. Ama tabii ki bizim mevcut durumu korumaktan ziyade daha ileriye götürmek ve daha vasıflı çalışan ve işveren ortamını oluşturmak görevimiz. 24-25 Kasım tarihlerinde, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 34 firmamız burada yer alacak. Yine İTSO ve İŞKUR’da burada stantlarını açıp yerlerini almış olacaklar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.
Kaynak: İHA