İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Açıklaması

'Terörün ve teröristin vatandaşımız üzerinde kurduğu baskıyı, insanlarımızın günlük hayatını bu derece olumsuz etkileyen despot ve faşist uygulamalarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz'.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Terörün ve teröristin vatandaşımız üzerinde kurduğu baskıyı, insanlarımızın günlük hayatını bu derece olumsuz etkileyen despot ve faşist uygulamalarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz." dedi.

Ersoy, beraberindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Adanur ile Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'yı ziyaret etti.

Bir süre Kaşıkçı ile görüşen, ardından Yüksekova Belediyesi'ne geçen Ersoy, burada yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın yaklaşık bir yıldır belediye başkan vekili olarak görev yaptığını anımsattı.

Milletin hizmetinde olması gereken imkan ve kaynakların, temel müşterek ihtiyaçları için değil, terör ve terörizmi finanse etmek, onlara destek vermek amacıyla kullanıldığını ifade eden Ersoy, "Hükümetimizin çıkarttığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile teröre destek olan belediyelerimize kayyum atanma yolu açıldı." diye konuştu.

Çalışmaları yerinde görmek, gerektiğinde rehberlik etmek, milletin ihtiyaçları için ayrılan kaynakların yerinde ve doğru şekilde kullanıldığında neler yapılabildiğini kamuoyu ile paylaşmak ve terörle mücadelede yoğun mesai harcayan güvenlik güçlerine teşekkür etmek için ziyarette bulunduklarını belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Ankara'dan yapılabilecekler varsa onları da not alıp değerlendirmeye ve yardımcı olmaya çalışacağız. Gece, gündüz burada olacağız. Ben gideceğim başka bir arkadaşımız gelecek. Yarın başka bakanlarımız, milletvekillerimiz, bürokratlarımız gelecek. Hepimiz bu bölgede yarınların bugünlerden daha iyi olması, aramıza giren nifak tohumlarının ortadan kalkması, 80 milyonun bu ülkede eşit vatandaş olarak barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşaması, Anadolu coğrafyasından Rabbimin bahşettiği bütün nimetlerinden 80 milyonun aynı şekilde faydalanabilmesini sağlamak amacıyla gece gündüz çalışacağız."

"Terörün ve teröristin vatandaşımız üzerinde kurduğu baskıyı, insanlarımızın günlük hayatını bu derece olumsuz etkileyen despot ve faşist uygulamalarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Halkımızla el ele, gönül gönüle özlemini duyduğumuz huzur ve güven ortamını tümüyle yeniden tesis edilmesini sağlayacağız." diyen Ersoy, devletin her kademesinde bu iradenin güçlü bir şekilde varlığını koruduğunu belirtti.

Ersoy, "Bundan sonra da aynı kararlılıkla halkımızın yanında, hizmetinde ve yine halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak noktasında tereddütsüz önlem alarak ve her fedakarlığı yaparak yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA