Haytap Sivas İl Temsilcisi Yıldızlı Açıklaması 'Soğuk Kış Günlerinde Sokak Hayvanlarını Unutmayalım'

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Sivas İl Temsilcisi Özge Çubukçu Yıldızlı soğuk kış günlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdüren sokak hayvanlarını kaderine terk edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haytap Sivas İl Temsilcisi Yıldızlı Açıklaması 'Soğuk Kış Günlerinde Sokak Hayvanlarını Unutmayalım'
Sivas’ta kış öncesi her geçen gün hava şartlarının kötüye gittiğini ve sert geçecek kışın beklendiğini ifade eden olduğunu belirten Yıldızlı,"Her geçen gün yaşam koşulları zorlaşıyor. Peki sokakları paylaştığımız canlıların ne kadar farkındayız? Tarihimize dönüp bakalım lütfen, sokak hayvanları yüzyıllardır kültürümüzün bir parçası, camilere, şadırvanlara sokak hayvanları için bir kap yemek, bir kap su koyulan günlerden sokakta ya da barınakta açlıktan ölen hayvanların var olduğu bir döneme geldik. Kediler 6 saat, köpekler 17 saat aç kalınca donarak ölürler ve bir mahallede, bir canlı açlıktan ölürse katili tüm mahallelidir. Unutmayalım hepimiz Allah’ın kullarıyız ve Allah’ın sessiz kulları bize emanet" dedi.

Soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını kaderlerine terk etmemenin çok kolay olduğunu vurgulayan Yıldızlı,"Sadece sofranızdan artan yemekleri çöpe atmak yerine bir kaba koyup sokak hayvanlarının ulaşabileceği bir alana bırakırsanız ya da sofranızda ki kırıntıları camınızın önüne koyarsanız bir hayat kurtarabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA