Eceabat Tarımı Ve Sorunları Tartışıldı

Eceabat'ta tarım ve sorunlarının tartışıldığı toplantı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezindeki toplantıda, Eceabat ve köylerindeki tarımsal alanların, tarihi alan içerisinde kalması nedeniyle tarımsal yapılaşmada yaşanan sorunlar ele alındı.

Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, yaptığı konuşmada, bugüne kadar bölgedeki çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıların hepsini bir anda aşmanın mümkün olmayacağını, bunun için bir yol haritasının belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Tarihi alan içerisinde tarımsal alanlarda faaliyet gösteren çiftçilere neler yapabileceklerinin iyi anlatılması gerektiğini belirten Yılmaz, şu önerilerde bulundu:

"Alan içerisindeki her köy ayrı ayrı ele alınıp ayrı destekleme modelleri çıkarartılmalı. Her köyde yapılabilecek üretim ve destekleme konuları belirlenmeli. Tarihi Alan Başkanlığında çitçiler için danışma masası kurulmalı. Alana özel bir kooperatif kurulmalı."

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Recep Tutucu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Planlama ve Proje Grup Başkanı Özkan Tekin, İl Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Büyükgaga ve Eceabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Tokgöz de katıldı.

Kaynak: AA