DSP'nin 32. Kuruluş Yıl Dönümü

Genel Başkan Aksakal: 'Demokratik solcular, Ecevit felsefesinin yılmaz savunucuları, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin bekçisi olan bizler, DSP'nin, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ayakta kalması için çalışacağımıza ve DSP'yi yeniden yerel yönetimlere ve Büyük Millet Meclisine taşıyacağımıza söz veriyoruz'.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Demokratik solcular, Ecevit felsefesinin yılmaz savunucuları, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin bekçisi olan bizler, DSP'nin, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ayakta kalması için çalışacağımıza ve DSP'yi yeniden yerel yönetimlere ve Büyük Millet Meclisine taşıyacağımıza söz veriyoruz." ifadesini kullandı.

Aksakal, partisinin kuruluşunun 32. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bülent Ecevit'in 12 Eylül darbecilerinin uyguladığı siyasi yasaklara rağmen, onların icazetine ihtiyaç duymadan, tamamen halkın gerçek temsilcileriyle 32 yıl önce DSP'yi kurduğunu belirten Aksakal, bugünün, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığa, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine olan inancının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu vurguladı.

Hedefi, Türk ulusunu ve Türkiye Cumhuriyeti'ni dünya devletleri ve milletleri arasında en üst noktaya taşımak olan DSP'nin, bu inancı ve ideali doğrultusunda üç kez devleti yönettiğini ve halkın çıkarları doğrultusunda görev yaptığını ifade eden Aksakal, partisinin, mevcut parlamentoda yer almıyor olsa da bugün aynı duygu ve inançla çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Aksakal, Türkiye'nin, vatanı ve milleti ile bir bütün olarak, sosyal refaha ve çağdaş medeniyetler seviyesine erişmesi yolunda, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup geliştirilerek daha ileri seviyelere çıkarılmasının vazgeçilmez ülküleri olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Demokratik solcular, Ecevit felsefesinin yılmaz savunucuları, Atatürk ilkelerinin ve devrimlerinin bekçisi olan bizler, yaşamımız elverdiği sürece gelecek nesillerimize bu inancımızı aktaracak ve DSP'nin, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ayakta kalması için çalışacağımıza ve DSP'yi yeniden yerel yönetimlere ve Büyük Millet Meclisine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Partimizin kuruluş yıl dönümünü kutlarken, kurucumuz ve kuramcımız Bülent Ecevit'i bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Vatanın birliği ve bütünlüğü için yaşamını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı yaşam diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu DSP'liyim diyene."
Kaynak: AA