Diyabet Okulu 5. Mezunlarını Verdi

Salihli Devlet Hastanesinde devam eden diyabet okulu 5’inci dönem mezunlarını verirken, kursu bitiren diyabet hastalarının belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Diyabet Okulu 5. Mezunlarını Verdi
Diyabet okulunda kursiyerlere Uzm. Dr. Ayhan Irak, Diyabet hemşiresi Keziban Keleşer, Diyetisyen Sevil Gökoğlu, Elif Tomurcuk ve Fizyoterapist Caner Kurt tarafından, diyabetli hastaların yeme içmeleri, spor yapmaları kullandıkları insilünü doğru yapmaları gibi hastalıkları her tülü bilgiyi en doğru ağızdan en doğru biçimde öğrenmelerini sağlandı. Kursu bitiren kursiyerlerden Gündüz Yaren, kursta diyabet konusunda hastalıkları hakkında doğru bilgileri öğrendiklerini belirterek, “Bundan sonra artık doğru bildiğimiz yanlışları yapmayacağız. Çok faydalı bir eğitim, diyabeti olan tüm vatandaşların bu eğitimi mutlaka almaları gerektiğini bizzat yaşayarak gördüm” dedi.

Kendisine başvuran hastalara birebir diyabet eğitimini anlattığını ifade eden Diyabet hemşiresi Keziban Keleşer “Diyabet okulumuzda uzman doktorumuz diyetisyenlerimiz ve fizyoterapistimiz de oluyor. Hastalarımız istedikleri her soruyu birebir sorup anında cevaplarını öğreniyor. Hem öğreniyor hem de yeni dostluklar diyabet kardeşliği ediniyorlar. Talep olduğu takdirde diyabet okulumuz devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından diyabet okulu mezunlarını belgelerini kendilerine eğitim veren hekim ve hemşirelerden aldı.
Kaynak: İHA