Çorum'da 2 Bin Öğrenciye Giyecek Yardımı

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kent merkezindeki okullarda eğitim gören 2 bin öğrenciye kaban ve mont yardımı yapacaklarını söyledi.

Külcü, Çorum Belediyesi Gıda Bankası'nda düzenlediği basın toplantısında, belediyenin yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına her yıl dini bayramlarda kıyafet yardımı yaptıklarını belirten Külcü, kış döneminde de çocukların kışlık giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti.

2014 yılında ihtiyaç sahibi yetim çocuklara yönelik yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatan Külcü, "Peygamber Efendimizin yetimliğinden ve doğum yılı olan 571 sayısından esinlenerek öksüz, yetim kim varsa sahip çıkma duygusuyla bir yardım çalışması başlatmıştık. Sonraki yıllarda bu sayıyı artırdık. Bu yıl 2 bin çocuğumuza kışlık kıyafet yardımı yapıyoruz." dedi.

Gıda Bankası'ndan her yıl 30 bin kişiye yardımda bulunduklarını ifade eden Külcü, "Bu hizmetin maliyeti 4 milyon lira civarında. Görevlilerimizce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileler ve mülteciler, her ay Gıda Bankamıza gelerek, tıpkı marketten alışveriş yapar gibi 200 farklı gıda ürününden ihtiyaç duyduklarını alıp evlerine dönüyorlar. Vatandaşlarımız, çevresinde ihtiyaç sahibi olduğunu düşündüğü kişileri bize bildirirlerse, biz de değerlendiririz. Amacımız, ilimizdeki ihtiyaç sahibi her bir vatandaşımıza ulaşmak ve devlet olarak gereğini yapmak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA