CHP'li Ağbaba'dan Kayısı Çağrısı

Malatya’nın son günlerde kesilen kayısı ağaçları ile gündeme geldiğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, son dönemlerde gündeme gelen kayısı ağaçlarının kesilmesi ile ilgili değerlendirmede, "Eğer tedbir alınmazsa bütün kayısı ağaçları kesilecek" dedi.

CHP'li Ağbaba'dan Kayısı Çağrısı
CHP Malatya İl binasında düzenlenen basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba gündemi değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen Malatya Tanıtım Günlerine de değinen Ağbaba, organizasyonu düzenleyen komiteyi eleştirdi.

Malatya’nın son günlerde kayısı ağaçlarının kesilmesi ile sık sık gündeme geldiğini ifade eden Ağbaba, “Kimi rakamlara göre 2 milyon, kimi rakamlara göre daha az ağaç kesilmiş. Bütün Türkiye’de herkes bize soruyor, ‘kayısı ağaçları neden kesiyor?’ diye. 2011’den beri bağırıyorum ‘eğer tedbir alınmazsa bu kayısı ağaçları kesilecek’ diyoruz. Milletvekili olduğumuzda Battalgazi’nin köylerinde gidip tespit yapmıştık. Kanalizasyon sularıyla sulanıyor, 3-5 yıl sonra bu ağaçlar sadece kesilme ömrünü kısalttığını, ‘3-5 yıl içinde kesilecek’ demiştik ve maalesef şu anda kayısı ağaçları kesiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, MHP, HDP ‘üzüm sorunları’ komisyonu kuruldu, araştırma önergesi verildi ben buradan Malatya milletvekillerine sesleniyorum. HDP ve MHP ikna olmuş durumda AK Parti’de ikna olursa, gelin hep beraber bir ‘kayısı sorunlarını araştırma’ komisyonunu kuralım. Bundan korkmayın çekinecek bir şey yok. Sadece sorunları tespit edeceğiz" diye konuştu.

Taşeron işçilere kadro konusu

İl Başkanı Enver Kiraz ile parti ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Ağbaba, hükümetin taşeron işçilerle ilgili düzenlemesini de değerlendirdi. Son seçimlerde taşeron işçilere kadro sözü verildiğini hatırlatan Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin en önemli meselesi olan taşeron çalıştayı düzenliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Başkanı Kani Beko, taşeron işçi dernekleri, taşeron işçiler, uzmanlar ve gazetecilerin katılacağı bir çalıştay düzenleyeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA