Bursa Her Mevsim Başka Güzel

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD iş birliği ile gerçekleştirilen Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın “güz” kategorisi sonuçlandı.

Bursa Her Mevsim Başka Güzel
Türkiye genelinden toplam 783 fotoğrafın katıldığı yarışmada Sare Kural’ın ‘Güz Hasadı’ adlı fotoğrafı birinciliğe, Fatih Baycura’nın ‘Renkler’ adlı fotoğrafı ikinciliğe, Gürsel Egemen Ergin’in ‘Gölyazı’ isimli fotoğrafı ise üçüncülüğe layık bulundu. 61 fotoğrafın sergileme kazandığı yarışmada Mehmet Aslan, Murat İbranoğlu ve Mehmet Emir’in fotoğrafları da mansiyon ödülü aldı.

Başta Bursa olmak üzere; Ankara, Balıkesir, Karabük, Aksaray, Van, Sakarya, Niğde, Muğla, Kocaeli, Kayseri, İstanbul, Hatay ve Hakkari’den yarışmaya gönderilen “güz” konulu fotoğrafları değerlendirmek üzere toplanan yarışma jüri, toplam 783 fotoğrafı zorlu bir elemeden geçirdi. Fotoğraf sanatçısı Nevzat Çakır, DSLR Fotoğraf Dergisi Gen. Yayın Yönetmeni İsa Akalın, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Fotoğraf sanatçısı Veysel Kaya ve BUFSAD Başkanı Serpil Savaş’tan oluşan Seçici Kurul, 5 aşamalı bir değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğrafları belirledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, mansiyon ödüllerine ise 500’er TL para ödülü verecek.

Yarışmanın ödül töreni ve sergi 18 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da Bursa Kent Müzesi’nde yapılacak.
Kaynak: İHA