Burdur'da Yaralı Balık Baykuşu Bulundu

Baykuşun Burdur'da ilk kez görülen bir tür olduğu anlaşıldı.

Burdur'da bir vatandaş tarafından yaralı durumda balık baykuşu bulundu. baykuşun Burdur'da ilk kez görülen bir tür olduğu belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, balık baykuşunun bir vatandaş tarafından yaralı olarak bulunduğu bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Burdur Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alınan balık baykuşunun yapılan ilk kontrollerinde ateşli silah yaralanmasına rastlanılmadığı, kanat uçlarında hafif zedelenme tespit edildi.

Balık baykuşunun Avrupa'daki 56 gündüz ve gece yırtıcısı arasında üreme popülasyonu en az olan tür, Avrupa'daki tek popülasyonun ise Türkiye'de olduğu belirtilen açıklamada, şunları ifade edildi:

"Bilimsel çalışmalar türün bu 56 tür arasında nesli tükenmeye en yakın iki türden biri olduğunu göstermektedir. Türkiye'de 1876-1882 yılları arasında Aydın, Adana ve İçel illerinde tespit edilmiş, 1990 yılında Adana'da Berke Barajı'nda görülmüş. 2004 yılında Antalya'nın ücra vadilerinin birinde bir çift görülmüş ve makalesi Sandgrouse dergisinde yayımlanmıştır. Ülkemizde Burdur’da yaşadığına dair ilk kayıttır. Bu kayıtla birlikte Burdur kuş türü sayısı 279'dan 280'e çıkmıştır."

Balık baykuşu tedavi ve rehabilitasyon için Antalya Hayvanat Bahçesine gönderildi. Balık baykuşunun tedavisi tamamlanmasından sonra tekrar bulunduğu ortama geri salınmasının planlandığı kaydedildi.
Kaynak: AA