Bilecikliler, 11.11 Bilecikliler Buluşuyor Gecesi'nde Bir Araya Geldi

Bilecikliler, İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından düzenlenen ’11.11. Bilecikliler Buluşuyor Gecesi’nde bir araya geldi.

Bilecikliler, 11.11 Bilecikliler Buluşuyor Gecesi'nde Bir Araya Geldi
İstanbul Bilecikliler Derneğinin 30’uncu kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, İstanbul Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde düzenlenen buluşmaya, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bilecik’in Osmaneli İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin, Bilecik’in Yenipazar İlçe Belediye Başkanı İlhan Özden, Bilecik’in Gölpazarı İlçe Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İstanbul Bilecikliler Dernek Başkanı Oktay Tepe ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecikspor Kulübü Başkanı Harun Dilek ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve üyeleri, dernek temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan’ın sunuculuğunda gerçekleştirilen programda; Fatih Mehter Takımı, Kızıldamlar Halk Oyunları ve Agos Diriliş Ateşi, ekiplerinin gösterilerini sergilerken, gecede konuklara Bilecik Belediyesi tarafından lokum ve boza ikramı yapıldı.

Programda konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’ten tüm vatandaşlara selam ve muhabbetler getirdiklerini belirterek, “Bilecik, her zaman ve her fırsatta belirttiğimiz gibi, rastgele bir torak parçası değildir. Bilecik; birlik beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı toprakların adıdır. Bilecik; sevgi, hoşgörü tohumlarının atıldığı ve alabildiğine yeşerdiği toprakların adıdır. Bilecik, milli birliğin, beraberliğinin sağlamlaştığı, geçmişin ve geleceğin buluştuğu yerin adıdır. Bilecik, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı Osmanlı Ocağı, Ertuğrul Sancağı, Kayıların Şehridir. Hemşehrilerimiz ile yaşamaktan aynı suyu, toprağı, havayı paylaşmaktan gurur duyduğumuz medeniyetler şehri Bilecik için bugün özel bir gün. Bugün sadece şehrimizde değil,ülkemizde ve dünya’nın çeşitli ülkelerinde birçok hemşehrimiz ile tek yürek olduk. 11.11 Bilecikliler Gününde 1987’de yılında kurulan ve bugün 30’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladığımız İstanbul Bilecikliler Derneğimizin düzenlediği Bilecikliler Gününde hemşehrilerimiz ile buluşmanın heyecanını yaşadık” dedi.

“ Cenabı Allah’tan daha nice 30 yıllar nasip etmesini niyaz ediyoruz”

Cenabı Allah’tan daha nice 30 yıllar nasip etmesini niyaz eden Başkan Yağcı, “Dile kolay 30 yıldır İstanbul’da Bilecikli hemşehrilerimizin canla başla kurarak büyük bir aileye dönüşen İstanbul Bilecikliler Derneğimizin düzenlediği 11.11. Bilecikliler gününde Bilecik’imizin değerleri bir arada toplandı. Başta İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanımız Oktay Tepe olmak üzere, kuruluşundan bu yana büyük emek vererek bu günlere getiren eski başkanlarımıza, yönetim kuruluna, üyelerimize ve Bilecikli hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Daha nice 30 yıllara ulaşmak temennisiyle. Tüm Bilecikli Hemşehrilerimin Bilecikliler gününü tebrik ediyorum” dedi.

İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe ise, Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bilecik ile son başkenti İstanbul arasında kurulan bağ ile bir araya gelmiş olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan bütün paydaşlara teşekkür ettiğini kaydetti.

Misafirlere birçok ikramların yapıldığı programda İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği 11.11. Bilecikliler Buluşuyor Gecesi, sanatçı Onur San’ın konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA