Belediye Amirlerine 'İki Tekerlekli' Makam Aracı

Antalya'nın Gazipaşa Belediyesi, hem kentte bisiklet kulanımını özendirmek hem de tasarruf amacıyla belediyedeki birim amirlerine makam aracı olarak bisiklet tahsis etti Gazipaşa Belediye Başkanı Çelik: 'Onların yeni makam araçları bu. Çok uzak mesafeler hariç bu bisikletleri kullanılacaklar. Ben de bunun çok sıkı takipçisi olacağım'

Antalya'nın Gazipaşa Belediyesince hem bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak hem de çalışanların spor yapmalarını sağlamak amacıyla birim amirlerine makam aracı olarak bisiklet tahsis edildi.

Gazipaşa Belediyesince, birim amirlerinin kullanımı için 10 bisiklet satın alınarak belediyenin önündeki bisiklet parkına konuldu.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazipaşa'da hava koşullarının bisiklete binmek için 12 ay boyunca uygun olduğuna işaret etti.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını istediklerini, bunun için gerekli yatırımları da yaptıklarını anlatan Çelik, şunları söyledi:

"Bisiklet yolları yaptık. Bizim buna örnek olmamız lazım, tasarruf yapmamız lazım. Tüm birim amirleri, ben ve başkan yardımcılarımız dahil herkesin birer bisikleti oldu. Bunlar belediyemizin malı. Sadece birim amirlerimize kullanım hakkını veriyoruz. Onların yeni makam araçları bu. Çok uzak mesafeler hariç bu bisikletleri kullanılacaklar. Ben de bunun çok sıkı takipçisi olacağım. Şu anda Gazipaşa halkında bir bisiklet bilinci var, amacımız bunu daha da arttırmak. Bu bakımdan bir ilk oldu."

- Birim amirleri memnun

Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Yüce, "Hem sağlık için hem spor amaçlı hem tasarruf amaçlı gayet güzel bir proje oldu. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bisiklet ile dolaşıp işimizi takip edeceğiz." dedi.

Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Turgay Özarslan da belediye ekiplerinin çalışmalarını yakından takip etmek ve tasarruf açısından yararlı bir uygulama olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA