Başpınar Sulama Tesisi Tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Korkuteli ilçesi Başpınar Mahallesinde 2 bin dönüm araziyi sulayacak kapalı sistem sulama tesisi hizmet vermeye başladı.

Başpınar Sulama Tesisi Tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü yaklaşık 800 bin TL’ye mal olan Korkuteli Başpınar Tarım Sulama Tesisi’ni, ilçeye kazandırdı. Başpınarlı çiftçilerin yüzünü güldürecek olan sistem, inşa edilen modern bir depoda topladığı suyu kilometrelerce boru hattı ile tarım arazilerine iletiyor. Burada da belirli aralıklarla yerleştirilen su alım vanaları ile çiftçilerin kolayca suya erişmesini sağlıyor. Vatandaş, hemen yanı başındaki vanadan zahmetsizce arazisini sulama imkanına kavuştu. Yeni sistem ile hem verimlilik arttı, hem de iş gücü ve taşıma maliyetinden tasarruf sağlandı.

Çiftçi sulama suyuna kavuştu

Tarım Sulama Tesisi, 2 bin dönüme yakın tarım arazisinin sulama sorununu ortadan kaldırdı. Sulama alanından 60 metre yüksekte yer alan ve bir adet derin kuyu su pompası ile beslenen 250 metreküplük su deposuna çeşitli çaplarda 7 bin 556 metre HDPE boru bağlantısı yapıldı. 7 bin 556 metrelik bu boru hattı çepeçevre araziyi dolaşırken üzerine yerleştirilen 73 adet su alım vanası ile tarım arazilerine su çıkışı sağlandı. Böylece Başpınarlı çiftçilerin tarlalarına modern bir sulama sistemi geldi.
Kaynak: İHA