Balıkçı İğnesi Yutan Martı Tedaviye Alındı

Sahilde vücuduna misina dolanmış ve balıkçı iğnesi yutmuş bir şekilde bulunan martı kurtarılarak tedavi altına alındı.

Antalya'nın Konyaaltı sahilinde vücuduna misina dolanmış ve balıkçı iğnesi yutmuş bir şekilde bulunan martı tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Konyaaltı sahilinde gezen vatandaşlar, uçamayan bir Gümüş Martı buldular. Martının vücuduna balıkçıların kullandığı misinanın dolandığı ve misina ucundaki iğnelerin vücudunun çeşitli yerlerine saplandığını gören vatandaşlar, hayvanı Antalya Candost Derneğine teslim etti.

Dernek Başkanı Arife Yanık tarafından misinadan kurtarılan ve vücudundaki 4 olta iğnesi çıkarılan martının beşinci iğneyi yuttuğu belirlendi.

Martı, tedavisinin yapılabilmesi için Antalya Hayvanat Bahçesi yetkililerine teslim edildi.

Dernek Başkanı Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı balıkçıların olta misinalarını denize attığını belirterek, bu misinaların denizdeki canlılar için tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Derneklerine getirilen martının da bu misinalardan zarar gördüğünü vurgulayan Yanık, "Vücudunun çeşitli yerlerinden 4 tane iğne çıkarttık. Son iğneyi de yuttuğu anlaşıldı. Zavallı martı misina yüzünden kaç gündür aç kaldı bilemiyoruz. Balıkçılardan misinalarını denize değil çöpe atmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Yanık, martıya yarın film çekileceğini, ardından da ameliyata alınacağını kaydetti.

Kaynak: AA