'Babam Okulda Arkadaşım Projesi'

Kütahya’da bir anaokulu, miniklerin okulda babaları ile kaliteli ve verimli zaman geçirmesini sağlamak ve meslekleri öğrenmeleri için “Babam Okulda Arkadaşım Projesi”ni hayata geçiriyor.

Kütahya Nene Hatun Anaokulu’nda uygulanan proje ile minikler okula gelen babaları ile hem oyunlar oynuyor hem de birçok mesleği tanıma fırsatı yakalıyor.

Proje hakkında bilgi veren okul müdürü Gülay Tonga, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul öncesi öğrencilerle genellikle annelerinin ilgilendiğini, babaların da çocuklarıyla zaman geçirmelerini sağlamak adına “Babam Okulda Arkadaşım Projesi”ni hazırladıklarını söyledi.

İlk aşamasında babaların belirlenen zamanlarda sınıfları ziyaret ederek mesleklerini tanıttıklarını dile getiren Tonga, şunları kaydetti:

"Okul olarak yavrularımızın en iyi şekilde yetişmeleri için gayret gösteriyoruz. Bununla ilgili çeşitli etkinlikler ve projeler hazırlıyoruz. “Babam Okulda Arkadaşım Projesi” de bu çalışmalarımızdan bir tanesi. Projemizde ilk önce babalarımız çocuklarının bulunduğu sınıfları ziyaret ederek mesleklerini tanıtıyorlar. Bu etkinliğimizle yavrularımızın gelecekle ilgili mutlu olabilecekleri meslekleri şimdiden tanımalarını istiyoruz. Sonraki aşamalarda ise babalarımız yine sınıflara gelerek yaş grubuna uygun çeşitli deneyler yapacak, hikayeler okuyacak, şarkı söyleyip enstrüman çalacaklar. Projemizin son aşamasında ise yine babalarımız kukla konuşturma etkinliği ile geleneksel oyunları çocuklarımızla birlikte oynayacaklar. Böylelikle hem çocuklarımız babaları ile verimli zaman geçirmiş olacak hem de unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarımız yaşatılmaya devam edecek."

Projenin öneminden bahseden okul öncesi öğretmeni Havva Nur Sağlam da babaların sınıfları ziyaretinde çocukların çok eğlendiğini, projenin ilk aşaması olan meslek tanıtımı sayesinde çocukların birçok meslek hakkında bilgi sahibi olmaya başladığını aktardı.

Minikler ise babalarını okulda görmelerinin kendilerini şok mutlu ettiğini ifade ettiler.

Kaynak: AA