Avustralya'da Yarış Pistinde Kaza

Perth Motorplex yarış pistinde tek başına sürüş yapan 8 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Avustralya'da mini yarış arabasıyla pistte kaza yapan 8 yaşındaki kız çocuğu yaşamını yitirdi.

BBC'nin haberine göre polis, 8 yaşındaki Anita Board'un, Batı Avustralya'daki Perth Motorplex yarış pistinde tek başına sürüş yaptığı esnada kaza geçirdiğini belirtti.

Yarış aracının kontrolünü kaybederek beton bariyere çarpan küçük kızın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Avustralya Ulusal Kalkış Yarışı Birliğinden (Andra) yapılan açıklamada, Board'ın, küçükler kalkış yarışı (drag) için lisans almaya çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, Anita'nın, kaza geçirdiği sırada yarış lisansı almak için sürecin bir parçası olarak Perth Motorplex'deki test sürüşüne katıldığı ifade edildi.

Yerel basında yer alan haberlerde de küçük sürücünün, yarışlara katılmak için gereken minimum sınır olan 8 yaşına kısa süre önce girdiği aktarıldı.

Anita'nın babası Ian Board, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Kalbim paramparça." ifadesini kullanarak, desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Kalkış yarışı topluluğu üyeleri de #KasklarAnitaİçinÇıksın (#HelmetsOutForAnita) etiketiyle yaptıkları paylaşımlarda üzüntülerini ifade etti.

Kaynak: AA