Antalya'da Genç Üreticilere Bin 260 Dişi Koyun Teslim Edildi

Antalya’da "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 36 genç üreticiye bin 260 dişi koyun ile 72 koç teslim edildi.

Antalya'da Genç Üreticilere Bin 260 Dişi Koyun Teslim Edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Tarımsal nüfusu gençleştirmek ve kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla 2016 yılında uygulamaya koyulan " Genç Çiftçi Projesi" 2017 yılında da devam ediyor. Antalya’da 2017 yılında hayvancılık projesi kapsamında genç çiftçi hibesi almaya hak kazanan 36 üreticiye küçükbaş hayvanları teslim edildi. Antalya’nın farklı ilçelerinde hayvancılık projeleri ile başvuru yapan ve 30 bin TL hibe alan genç çiftçilere bin 260 dişi koyun ile 72 koç verildi.

Projelerin genç çiftçilere, Antalya tarımına ve hayvancılığa hayırlı olmasını dileyen Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, “Mutluluğun tanımı Genç Çiftçimizin yüzündeki tebessüm de saklı. Koyunlarına kavuşmanın en derinden gelen coşkusu yüzüne nasıl da yansımış. Bugün 36 gencimizin yüzünde aynı ifade varsa, bunun sebebi Devletimizin verdiği desteklerdir” dedi.

Bin 260 koyun dağıtımını gerçekleştirdiklerini belirten Özen, “36 genç yetiştiricimizi sektöre kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Genç çiftçilerimizin en mutlu günü, genç üreticilerimize başarılar dilerim.”
Kaynak: İHA