Ankara Polisinden Zehir Tacirlerine Darbe

Ankara polisinin zehir tacirlerine yönelik son bir hafta içinde düzenlediği 44 operasyonda 98 kişi hakkında işlem yapıldı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce son bir hafta içinde “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçları” ile ilgili 44 ayrı olayda; 51 şüpheli şahsa uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma suçundan, 42 şüpheli şahsa kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma kabul etme veya bulundurma ya da uyuşturucu veya uyarıcı kullanma suçundan, 5 şüpheli şahsa diğer suçlardan işlem yapıldı.

Olaylar ile ilgili olarak yakalanan şüphelilerden 47’si Şube Müdürlüğü’nden Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla salıverilirken, 35’i tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 8 şahıs adli kontrolle, 8 şahıs savcılıktan serbest kaldı.

Ayrıca bu yakalamalarda toplamda 70.835 gram esrar maddesi, 11.274 gram eroin maddesi, 130 gram kokain maddesi, 358 adet sentetik ecstasy hap, 7 adet sentetik ecza hapı, 113 gram skunk maddesi, 514 gram bonzai maddesi, 1 adet hassas terazi, 2 adet tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 14 adet tabanca fişeği, uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 29 bin 690 TL ele geçirildi.
Kaynak: İHA