Anaokulu Öğrencilerine Sağlıklı Gıdalar Tanıtıldı

Hafik ilçesinde anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenmenin önemi anlatıldı.

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, Hafik Şehit Turgay Çelik Anaokulu öğrencilerine yönelik "Sağlıklı Gıdalar Tüketmeliyiz" konulu etkinlik düzenledi.

Öğretim görevlisi Tuğba Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı nesillerin yetişmesi ve bu amaca hizmet etmek için bu yola çıktıklarını söyledi.

Sağlıklı gıdanın sağlıklı nesiller için önem arz ettiğini dile getiren Demir, "Yüksekokul öğrencilerimiz, hazırladıkları sunumlarla, doğal gıdaları tüketmenin önemini anlattı. Anaokulu öğrencilerine yemeklerinde meyve, sebze, et, yoğurt ve süte ağırlık vermeleri gerektiği üzerinde duruldu. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için yola çıktık. Bu etkinliğimiz devam edecek inşallah. İl merkezindeki anaokulları ile de görüşüp bu gayretimizi devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Etkinlik sonunda Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, anaokulu öğrencilerine hazırladıkları küçük hediyeleri takdim etti.

Etkinliğe Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Demiröz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Birol Elmacıoğlu, Anaokulu Müdürü Mahmud Musab Önder, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA