Ahlatlı Gençler Karikatür Öğreniyor

Bitlis’in Ahlat Gençlik Merkezince ilçede ilk kez açılan “Edepli Karikatür ve Mizah Kulübü” çatısı altında bir araya gelen gençler yeteneklerini sergiliyor.

Ahlatlı Gençler Karikatür Öğreniyor
Hem ülke hem de ilçe gündemi ile ilgili konuları mizahi ele alan öğrenciler, çizdikleri bir birinden güzel karikatürlerle dikkat çekiyor. İlk defa karikatür çizen gençler oldukça zorlanırken, bu işte yetenekli olan gençler ise arkadaşlarına destek oluyor. Kulüp adı altında gençlik merkezinde toplanan gençler, haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek karikatür çalışması yapıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Ahlat Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Gülmez, gençlerin karikatür kulübü adı altında hem güzel çalışmalar yaptıklarını hem de gündemi yakından takip ettiklerini söyledi.

Müdür Gülmez, ilerleyen zamanda gençlerin usta öğreticilerden eğitim almalarını da sağlayacaklarını ifade ederek, “Gençlik merkezleri bilindiği üzere gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, sportif ve kültürel alanlarda değerlendirmek, değerli bireyler olarak yetiştirmek amacıyla kurulan devlet kurumlarıdır. Bizde Ahlat Gençlik Merkezi olarak gençlerimizin serbest zamanlarını çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerle değerlendirmeye çalışıyoruz. Bugünde edepli karikatür ve mizah kulübümüzün kuruluşunu gerçekleştirdik. Lise son sınıf öğrencilerinden Sağbetullah Turan başkanlığında burada Edepli Mizah ve Karikatür Kulübümüzü kurduk. Çalışmalarımıza yeni başladık. Öğrenciler Ahlat’ın güncel konularını da karikatür yoluyla anlatacak. Bu sayede gençlerimiz gerek Türkiye gerekse Ahlat gündemini yakından takip ederek, kendilerini ona göre planlamaları için kulübümüz kurulmuştur” dedi.

Gençlik merkezlerindeki tüm faaliyetlerin ücretsiz olduğunu da hatırlatan Gülmez, “Ahlat Gençlik Merkezimizde çok kısa süre önce kuruldu. Buradaki faaliyetlerimiz tamamen ücretsizdir. Tüm Ahlatlı gençlerimizi gençlik lerkezimize davet ediyoruz” diye konuştu.

Edepli Karikatür ve Mizah Kulübü Başkanı Sağbetullah Turan ise, lise son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Küçüklükten itibaren resim ilgim vardı. Gençlik merkezinde ise Edepli Mizah ve Karikatür Kulübü açıldığını duyunca buraya geldim. Bu sayede yeteneğimi burada geliştirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan öğrencilerden Enes Koçak ise, Ahlat Gençlik Merkezi bünyesinde açılan ücretsiz kurslardan faydalandıklarını belirterek, “Yeni açılan karikatür derslerine de katılarak destek veriyoruz. Çalışmalara katılıyoruz. Verilen kurslardan son derece memnunuz. Bundan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz. Aslında resim yeteneğim pek yoktur, ama basit şeyler çizebiliyorum. Bu nedenle karikatür kulübüne katıldım. Ayrıca sınav döneminde olduğumuz için hem faydalanabileceğimiz hem de stres atabileceğimiz kurslar arıyoruz. Bu kursta bize bu şekilde oldukça fayda sağlıyor. Ayrıca güncel konuları edepli bir şekilde mizahi olarak ele alarak yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA