2. Avrupa Ekonomi Kongresi Kartepe'de Gerçekleşecek

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde 16-18 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan “2. Avrupa Ekonomi Kongresi’nin” basın toplantısı gerçekleştirildi.

2. Avrupa Ekonomi Kongresi Kartepe'de Gerçekleşecek
Kartepe Sukay Park’ta gerçekleştirilen toplantıya Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Recep Tarı, İktisat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Selçuk Koç, Ayhan Orhan, Levent Atalı, Başkan yardımcıları Bali Holat, Murat Sabri Çakır, Abdullah Yılmaz, Murat Balaban, Gökalp Akpir katıldı.

Basın toplantısında konuşan Kocaeli Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Koç, “Avrupa Ekonomi Kongresi’nin ikincisini Kartepe Belediyesi ile birlikte yapacağız. İlk yapmış olduğumuz kongreden olumlu tepkiler alınca bunu sürdürme konusunda fikir birliği yaptık. 5 üniversite ortaklaşa olarak yapıyor bu çalışmayı. Kocaeli Üniversitesi, Kıbrıs’tan iki tane üniversite Litvanya’dan bir üniversite ve Polonya’dan bir üniversite. Bu kongrenin bu seneki başlığı ekonomide yeni trendler. Bu çerçevede 2 günlük bir süre zarfında akademik bildiriler sunulacak” dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise konuşmasında, “Kocaeli Üniversitesi ile göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yapılan projelerin en önemlisinden bir tanesinde sizlerle birlikte olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. İnşallah hem üniversite hem de Kartepe adına hayırlısı olur. Umarım bu konferanstan faydalanmak ihtiyacı duyanlara maksimum faydayı sağlayacak bir kongre olur dedi” ifadelerini kullandı.

European Congress on Economic Issues (ECOEI) kongresinin ikincisi, bir uluslararası kongre olarak, Kartepe Belediyesi’nin katkılarıyla ve Kartepe’de 16-18 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 22 farklı ülkeden gelen çok sayıda katılımcı 111 tane bildiri sunarak akademik birikimlerini paylaşacaklar. Düzenlenecek olan kongreye University of Massachusetts ekonomi profesörü Prof. Dr. Gerald Frıedman, Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Serdar Sayan katılacak. Girne Amerikan Üniversitesi (KKTC), University of Dbrowa Grnicza (Polonya), Utena University of Applied Sciences (Litvanya) ve Rauf Denktaş Üniversitesi (KKTC) Polonya bu kongrenin uluslararası ortakları olarak kongreye katılacaklar.
Kaynak: İHA