Uludağ OSB'den Patlamada Ölenleri Ailelerine Ev Müjdesi

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Gürsu’daki patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, OSB’nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini söyledi.

Uludağ OSB'den Patlamada Ölenleri Ailelerine Ev Müjdesi
Bursa’nın Gürsu ilçesinde 8 Kasım’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine Uludağ OSB, yardımcı olmak amacıyla ev vereceklerini söyledi.

Kendi dönemlerinde bu fabrikanın bir yıl kapalı kaldığını ifade eden Aydın, "Daha önce çeşitli konularda bu işletmeyi uyarmıştık. Bu tür kömür kullanan sıkıntılı üç işletme vardı. Diğer iki işletmeden biri geçtiğimiz haftalarda doğalgaza geçmişti. Özellikle bu küçük işletmeler hat maliyetlerini göz önüne alarak, biraz temkinli davrandılar. Doğalgaza geçmeleri konusunda zorlama da yapıyoruz ama kanunen bir yerde tıkanıyoruz. Bazı fabrikaların çevresinde küçük evler var. Bu evlerin de kamulaştırılmasıyla ilgili konulara raporda yer vereceğiz. Ayrıca patlamanın yaşandığı fabrikanın mülk sahibini de mağdur etmemek için yeri biz alacağız" diye konuştu.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, işçileri de düşündüklerini belirterek, "Patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri için de yönetim kurulundan karar çıkarttık. Bizim kentsel dönüşüm projemiz vardı. Bu projeden 5 aileye de ev vererek, ölen işçilerin ailelerinin gelecekle ilgili sıkıntılarını gidereceğiz. Ancak Suriyeli vatandaşların Türk vatandaşı olması konusunda ev vereceğiz. Yönetim kurulu toplantısında bunu karara bağlayacağız" dedi.

Kaynak: İHA