Seydişehir'in 18 Yıllık Termal Tesis Hayali Gerçekleşiyor

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Termal Sosyal Tesislerin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Seydişehir'in 18 Yıllık Termal Tesis Hayali Gerçekleşiyor
Seydişehir Bahçelievler çıkışı Ketirağılları bölgesinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya ve bölgesinde, Seydişehir’in termal kaplıcaları ile anılacağını, şifa kaynağı olan suyun birçok hastalıkları tedavi edici özelliği olduğunu kaydetti.

Başkan Tutal, Belediye Termal Sosyal Tesislerinin, günübirlik vatandaşlara hizmet vereceğini, 6 milyon liraya mal olacak tesisin 2018 yılının sonunda işletmeye açılacağı ifade etti.

Uzun yıllardır beklenen ve hayal edilen bir çalışmayı başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “MTA’nın kuyuları Kavak bölgesinde açmasıyla 18 yıldır beklenen Seydişehir’in beklediği termal bir hayal çıkmaza girdi ve o gündür bu gündür bekliyoruz. Göreve geldiğimizde termal suyla ilgilendik. Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmanın gayretine girdik. Kuyular açtık. İki kuyu açtık. Açılmış kuyular var ama sisteme uygun değil. Yeni kuyularımızdan birinde 60 litre, diğerinde 40 litre olmak üzere 100 litrelik su var. Belediyemize ait gayrimenkul olmadığı için bu bölge Taraşçı merası olarak geçen bir bölge. İki yıllık bir çalışma sonucu 365 bin metrekarelik bu bölgeyi Seydişehir Belediyemize kazandırdık, imar ve parselini tamamladık. Bugün kendi sosyal tesisimizin temelini atıyoruz” dedi.

Başkan Tutal şöyle devam etti: “Türkiye’nin ender şifalı sularından olan bu su 43 derecede. Hem termal, hem mineral, hem de sodyum bikarbonat yani sodalı su. İçmecesi ve kaplıcası olan bir su. Mide, bağırsak, şeker hastalığı, gut, böbrek taşı dökme, ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi gelen bir su. Çalışmalarımızı başlattık. Kendi öz kaynaklarımızla yapacağımız bir tesis. 2018 yılı son aylarında bu sosyal tesisimizi kullanacağız. Temelini atacağımız alan bin 550 metrekarelik bir alan, taban alanı 2 bin 722 metrekare, inşaat alanı 4 bin 600 metrekare. 13 bin metrekarelik arsa üzerine oturan yaklaşık 6 milyon değeri olan bir proje. Projenin içerisinde 2 adet yüzme havuzu, saunası, hahamı, su buharı, fitness, kür odaları, seyir terasları, ikramlık alanları olan kadın ve erkeklere ait bir çalışma. Yatırımcılarımız var. Yer tahsisleri konusunda çalışmaları var. İnşallah Seydişehir’in çehresini değiştirerek iş istihdamı oluşturacak bir tesis olacak. Termal seracılık çalışmalarımız var. Karşı bölgemizde devam ediyor. Seydişehir termalin hayata geçeceğine ve bölgeye ciddi hizmetleri olacağına inanıyorum. Seydişehir’de fiilen inşaatını başlatamadığımız bir bu projemiz vardı. Bugün de burayı başlattık. Seydişehir şantiyeye döndü. Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Beklenen hayalin gerçekleştiğini kaydeden İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan da, “Hayal olan termal tesislerinin açılmasının ilçemizin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkısı olacaktır. Termal avantajını iyi kullanabildiğimiz zaman özellikle ilçemize çok ciddi ve faydalı bir iş yapılmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de, günü birlik bir termal sosyal tesisi hayata geçirdiklerini belirterek, “Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu yeterli değil. Mutlaka termal otel dediğimiz konsepti yakalamamız lazım. Temennim odur ki bugün temelini attığımız günü birlik termal tesislerle de kalmayıp ilçemize daha başka tesisler de kazandırılsın. İnşallah termal deyince bütün Türkiye’de akla Seydişehir gelecektir” dedi.

Büyük bir temel atma törenine katılmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “Büyük bir hizmet. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Hem Konya için, hem de çevre il ve ilçelerimiz için verimli, faydalı ve hem de sıhhat dağıtan bir tesis haline gelsin. Temennimiz buraya büyük otellerin yapılması ve bu otelere gelenler sayesinde Seydişehir’in nüfusunun ikiye katlanması, ekonomisinin, ticaretinin gelişmesi, hepsi görünmeyen ve ileride olacak kıymetli bir planın parçası. Böyle bir vizyona sahip olduğu için Başkanımız tebrik ediyorum. Bu bir ekip işi. Başarabilmek için çaba sarf etmek de yeterli değil. İyi bir ekibinin olduğunun göstergesi. Seydişehir’in gururu Bakan Yardımcımız Harun beyin de emeği büyük” şeklinde konuştu.

Yapılan duanın ardından protokol üyelerinin butona basması ile Sosyal Termal Tesislerinin ilk harcı atıldı. Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Seydişehir Kaymakamı ve Protokolü, Ahırlı Yalıhüyük İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri,STK Örgüt Temsilcileri, Sağlık Bilimleri Fakültesinin inşaatını yapacak olan iş adamı Kamil Akkanat, kütüphane binasını yapacak olan iş adamı Osman Bakırcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA