Şarkışlalılar 200 Metre Uzunluğundaki Yaya Üst Geçidi Yerine Alt Geçit Yapılmasını İstiyor

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde vatandaşlar, yaklaşık 30 metre genişliğindeki Sivas-Kayseri karayolunun üzerine kurulan 200 metre uzunluğundaki yaya üst geçidini kullanamadıklarını belirterek, bunun yerine daha kullanışlı bir alt geçit yapılmasını istiyorlar.

Şarkışlalılar 200 Metre Uzunluğundaki Yaya Üst Geçidi Yerine Alt Geçit Yapılmasını İstiyor
Yaklaşık 30 metre genişliğindeki Sivas-Kayseri karayolu Dörtyol Kavşağı yakınında Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan yaya üt geçidinin uzunluğu 200 metre civarında. Engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde projelendirilen üst geçit, uzunluğu neden ile engelli vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Şarkışlalılar, çok uzun olduğu içip köprüyü kullanmayı tercih etmediklerini belirttiler. Köprüyü kullanan bir genç boş ve bol vakti olduğu zamanlar köprüyü kullandığını söyledi.

Yaşlılar ise, “Biz yaşlıyız. Bu geçide inip çıkamıyoruz. Buna gücümüz yetmiyor. Tehlikesi olsa da karayolundan geçmek zorundayız” dediler.

Şarkışlalılar, geçidin bulunduğu kavşakta kimi zaman ölümlü sonuçlanan birçok kaza yaşandığını da ifade ettiler. Vatandaşlar, kullanamadıkları yaya üst geçidinin yerine daha kullanışlı bir alt geçit yapılmasını istediler.
Kaynak: İHA