Sanat Galerisi Değil Makam Odası

Adana’da renkli kişiliğiyle tanınan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’in makam odası görenleri şaşırtıyor. Sanat galerisini andıran odası için Kaymakam Genel, "Bütün eserlerin ayrı bir anlamı ve hikayesi var" dedi.

Sanat Galerisi Değil Makam Odası
At binerek ok atma yeteneği ve renkli kişiliğiyle tanınan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel’in odası sanat galerilerini aratmıyor. Kaymakamın makam odasında tarihi eşyalar, hediye tablolar, kendi yaptığı süs eşyaları, ok ve zarif yaylar gibi sanat değeri olan birçok eşya ziyaretçileri karşılıyor. Genel’in odasında Çanakkale’nin Biga ilçesinde kaymakamlık yaparken Cüneyt Arkın’ın kendisine yaptığı yağlı boya ve kara kalem tabloları da baş köşede yerini alıyor.

Kaymakam Fatih Genel, odayı bu hale getirmek için özel bir çaba sarf etmediğini, gelen hediyeler ve sevdiği eşyaları yanından ayırmak istemediği için böyle bir tablo ortaya çıktığını belirtti.



"Cüneyt Arkın benden fotoğraf istedi"

2011 yılında Çanakkale’nin Biga ilçesinde Uluslararası Okçuluk Müsabakası düzenlediklerini ve Cüneyt Arkın’ı çağırdıklarını, daha sonra Arkın’ın kendisine tablo hediye ettiğini anlatan Kaymakam Genel, "Cüneyt Arkın çok etkilendi organizasyondan. ‘Ben hayata küsmüştüm ama beni tekrar hayata bağladınız’ dedi.

Ben de o sözünden çok etkilendim. Çocukluğumuz onun filmleriyle geçti. Tarihi, oku, atı onun sayesinde seviyorduk çünkü. Cüneyt Arkın daha sonra benden atlı ve oklu fotoğrafımı istedi. Bütün Türk halkı onun hayranı ve herkes ondan imzalı fotoğraf isterken Cüneyt Bey’in benden bir fotoğraf istemesi çok etkileyiciydi. 2 ay sonra eşi aradı ve ’Cüneyt Bey tablolarınızı bitirdi’ dedi.

Bana iki muhteşem tablo yaptı" dedi.

Eşinin de kendisine tablo yaptığını kaydeden Genel, "En son resmi de eşim yaptı bana. Odamda bulunan bütün eserlerin ayrı bir anlamı ve hikayesi var" diye konuştu.

Genel, engelli bir çocuğun da kendisi ata binerken resmini çizdiğini ve o resmi de odasında sergilediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA