MASKİ, Ankara'da Enerji Verimliliğini Görüştü

MASKİ Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Hibe Destek Projesi kapsamında Ankara’da düzenlenen izleme toplantısına katılarak projeye ilişkin detayları görüştü.

MASKİ, Ankara'da Enerji Verimliliğini Görüştü
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yürütülen Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Hibe Destek Projesi kapsamında hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)Genel Müdürlüğü, enerji verimliliği konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu, Elektrik Teknikeri Mahmut Tayhan ile birlikte Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da düzenlenen izleme toplantısına katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu, Merkezi Finans ve İhale Birimi, AB Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile hibe desteğinden yararlanmak üzere projeleri kabul edilen Manisa, Urfa, Malatya, Hatay, Denizli ve Kahramanmaraş su ve kanalizasyon idarelerinden temsilciler katıldı.



Enerji verimliliği konusundaki çalışmalar artarak sürecek

Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Ali Öztozlu, “Katıldığımız toplantıda, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinde izlenecek ihale yöntemi ve takviminin karara bağlanması gibi projeye ilişkin detayları görüştük. Projeler ve yürütülme biçimleri hakkında diğer illerdeki kurumlardan katılımcılarla istişareler gerçekleştirdik. İlimizdeki su temininde enerji verimliliğinin ve tasarrufun sağlanması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA