Manisa'da 'Ata'yı Anma Tırmanışı'

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa Temsilciliği tarafından 300 kişinin katılımı ile 'Ata’yı Anma Tırmanışı' gerçekleştirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa Temsilciliği tarafından, Salihli ilçesi sınırlarında bulunan Dibek Dağı'na "Ata’yı Anma Tırmanışı" düzenlendi.

Manisa'da faaliyet gösteren 16 farklı dernekten yaklaşık 300 kişi 15 kilometrelik güzergahı yürümek için etkinliğe katıldı.

Yürüyüş öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa Temsilcisi Fuat Kuloğlu, temsilcilik bünyesindeki kulüpler ile bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri "Ata’yı Anma Tırmanışı" nda Salihli'de bir araya geldiklerini söyledi.

Program doğrultusunda Gökeyüp Mahallesi'nden Dibek Dağı'na doğru bir tırmanış gerçekleştireceklerini ifade eden Kuloğlu, "6 saat sürecek yürüyüşümüz toplam 15 kilometreden oluşuyor. Faaliyetimize Manisa merkez ve ilçelerinden 16 farklı dernek destek veriyor ve 300’e yakın sporcu bulunuyor. Bu etkinliğimizi her yıl Manisa'daki farklı dağlarda sürdüreceğiz." dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gruplar, "Ata’yı Anma Tırmanışı" etkinliği kapsamında Dibek Dağı’na tırmanışa geçti.
Kaynak: AA